Cursuri de acupunctura sistemica in 6 energii

Scoala de acupunctura OrientalMed organizeaza cursuri acupunctura sistemica in 6 energii si cursuri acupunctura auriculara si auriculoterapie in 6 energii.

Cursurile sunt destinate persoanelor cu drept de practica in acupunctura (medici care au obtinut competenta in acupunctura) dar acceptam la curs si persoanele pasionate care nu au drept de practica dar care stapanesc serios notiuni fundamentale de anatomie si patologie.

Cursurile sunt intensive, se desfasoara dupa caz pe perioada a una, doua sau trei zile si cuprind notiuni avansate de acupunctura in 6 energii dupa metoda Taoista clasica si Japoneza. 

I) Cursul de ACUPUNCTURA SISTEMICA in 6 ENERGII  (detalii suplimentare pe site https://dragandaniel.ro) (FORMULAR PREINSCRIERI https://docs.google.com/forms/...)

MENTIUN

1) Nu sustinem cursuri de acupunctura SUJOK. Acupunctura Sujok este diferita de ceea ce predam in cursurile noastre, chiar daca abordarea de baza in 6 energii ramane fundamentala, la fel ca si in acupunctura Clasica Coreeana si cea Japoneza clasica. 

2) Abordam acupunctura clasica taoista in 6 energii aplicata pe punctele de acupunctura antice SHU situate pe meridiane pana la coate si genunchi la fel ca in acupunctura Japoneza si Taoista.

Acesta forma de acupunctura este deosebit de logica, de eficienta si de eleganta.

LOGICA ei deriva din asocierea foarte precisa dintre diagnosticul alopat si stadiile energetice. Altfel spus orice stadiu din anatomo patologic are o corespondenta cu un stadiu energetic dintre cele 6 energii fundamentale: vant, caldura, umiditate, uscaciune, frig.

EFICIENTA ei reiese din simplitate si din precizia diagnosticului si a formulei de tratament.

    GASTRITA:

  • stadiul de hipersecretie si de motilitate crescuta - exces energetic de vant pe meridianul Stomac ;    
  • stadiul de inflamare a mucoasei gastrice - exces energetic de caldura pe meridianul Stomac;     stadiul de faza paroxistica inflamatorie a mucoasei - exces energetic de umiditate pe meridianul Stomac;     
  • stadiul de ulceratie a mucoasei - exces energetic de Uscaciune pe meridianul Stomac;    
  • stadiul de perforare al peretelui - exces energetic de frig pe meridianul Stomac.

Formula de tratament deriva usor din intelegerea logica a patologiei prezentate. Pentru initiati, este cunoscut ca acupunctura Tung, o forma recunoscuta la nivel mondial pentru eficienta ei este derivata din acupunctura Taoista in 5 elemente, similara cu cea prezentata.

In plus , se considera ca pe traseele lor distale meridianele sunt mai superficiale in raport cu suprafata pielii si sunt mai susceptibile de a fi influentate energetic din exterior. In aceasta zona (antebrate si gambe) meridianele energetice au o energie mai dinamica si mai puternica. 

ELEGANTA metodei se observa din faptul ca nu mai trebuie dezbracat pacientul iar actul terapeutic este mult mai facil punand ace doar pe membre pana la coate si genunchi. In plus nu exista riscul lezarii unor organe sau a unor centre importante avand in vedere localizarea distala a punctelor mentionate. 

II) Cursul de ACUPUNCTURA AURICULARA in 6 ENERGII  (detalii pe Cursuri acupunctura auriculara ).

Nu exista produse in aceasta sectiune